JIHOČESKÁ ČERSTVÁ VEJCE
- výtečná chuť
- kvalitní bílkovina
- vitamíny a minerální látky
- navýšený obsah selenu
- vejce z české farmy
- vejce nosnic z obohacených klecových chovů
- oceněná Ministerstvem zemědělství znakem kvality Klasa, zdroj selenu
Tradiční farmářská vejce z jižních Čech patří k vyhledávaným potravinám. Jsou výborná na pečení, ale i na jakýkoli další způsob kuchyňského zpracování.
Z pohledu dnešních dietologů se doporučují ke konzumaci až dvě vejce denně. A to především z toho důvodu, že obsahují velké množství lehce stravitelných bílkovin, spoustu vitamínů a minerálních látek. Vaječný žloutek obsahuje vitamíny B1, B2, B6, B12, A, D a E. Ve vejci najdeme tyto minerální látky: sodík, hořčík, fosfor, draslík, vápník, železo a selen. Jihočeská čerstvá vejce jsou vejce se zvýšeným obsahem selenu, ne přímo vejce selenová, proto není nutné limitovat denní spotřebu vajec ve vztahu k spotřebovanému množství vajec. Garantujeme tak minimální množství selenu v hodnotě 8,25 μg/100g vajec (tedy min.15% doporučené denní dávky selenu).
Vajíčka pod značkou JIHOČESKÁ ČERSTVÁ VEJCE pocházejí ze slepičí farmy Radomyšl u Strakonic.
Rozsah vaječného sortimentu: M10, M20 a M30.