Výsledky hledání
Kategorie
    Menu Close
    banner

    SUŠENÁ

    Sušená vejce jsou dehydrované vejce upravené do podoby prášku. Je to trvanlivá obdoba vaječné melanže. Z vajec se odpaří zhruba 3/4 jejich hmotnosti, kterou je voda.

    Sušená vejce se dělí na sušené bílky, sušené žloutky a sušené vejce. Výoba sušených vajec je do určitého kroku shodná s výrobou vaječné melanže. Vejce jsou vyklepnuty ze skořápky, v případě potřeby je oddělen bílek od žloutku. Následně projdou pasterací a jsou vysokým tlakem vstřikovány do sušící komory.

    Použití sušených vajec je především jako surovina do výrobků, která vejce obsahují. Jedná se například o těstoviny, sušenky, majonézy, cukrářské výrobky. Sušená vejce se také používají jako přísada do krmiv pro zvířata nebo jako doplňky stravy pro sportovce nebo v rámci diet pro nemocné. Výhodou sušených vajec je jejich trvanlivost a skladovatelnost.

    Chceme-li ze sušených vajec vyrobit standardní melanž, přidáme trojnásobek vody (100 g prášku, 300g vody). V případě sušených žloutků je poměr 1:1 (100g prášku a 100g vody). U sušených bílků je poměr 1:7 (100g prášku, 700g vody).

    banner
    banner
    Zabrazit jako Tabulka Seznam
    Seřadit podle
    Zobrazit produktů na stránce
    banner
    Obrázek Vaječná melanž sušená, pytel 15 kg

    Vaječná melanž sušená, pytel 15 kg

    11006003
    Hmotnost 15 kg. Balení pytel.
    Volat pro zjištění ceny
    Obrázek Vaječný bílek sušený, pytel 15 kg

    Vaječný bílek sušený, pytel 15 kg

    11006001
    Hmotnost 15 kg. Balení pytel.
    Volat pro zjištění ceny
    Obrázek Vaječný bílek sušený, pytel 5kg

    Vaječný bílek sušený, pytel 5kg

    11006002
    Hmotnost 5 kg. Balení pytel.
    Volat pro zjištění ceny
    Filtry Close
    banner