Váš nákupní košík je prázdný.
Sušená vejce jsou dehydrované vejce upravené do podoby prášku. Je to trvanlivá obdoba vaječné melanže. Z vajec se odpaří zhruba 3/4 jejich hmotnosti, kterou je voda.
Sušená vejce se dělí na sušené bílky, sušené žloutky a sušené vejce. Výoba sušených vajec je do určitého kroku shodná s výrobou vaječné melanže. Vejce jsou vyklepnuty ze skořápky, v případě potřeby je oddělen bílek od žloutku. Následně projdou pasterací a jsou vysokým tlakem vstřikovány do sušící komory.
Použití sušených vajec je především jako surovina do výrobků, která vejce obsahují. Jedná se například o těstoviny, sušenky, majonézy, cukrářské výrobky. Sušená vejce se také používají jako přísada do krmiv pro zvířata nebo jako doplňky stravy pro sportovce nebo v rámci diet pro nemocné. Výhodou sušených vajec je jejich trvanlivost a skladovatelnost.
Chceme-li ze sušených vajec vyrobit standardní melanž, přidáme trojnásobek vody (100 g prášku, 300g vody). V případě sušených žloutků je poměr 1:1 (100g prášku a 100g vody). U sušených bílků je poměr 1:7 (100g prášku, 700g vody).
Produktové www stránky http://www.fix.cz - Stretch fólie http://www.fix.cz/pytle - LDPE a HDPE pytle a sáčky http://www.melanz.cz/ - Výroba a prodej vaječné melanže Výhradně zastupujeme a distribuujeme následující značky | Fakturační adresa Schubert partner a.s. Jana Želivského 2 130 00 Praha 3 IČ: 27120902 DIČ: CZ27120902 Velkoobchodní sklad a provoz Nedokončená 1618 198 00 Praha 9 - Kyje Tel.: +420 2 71 77 71 77, 603 80 60 60 E-mail: obchod@schubert.cz | |||